Tämän tapaamisen tarkoituksena on auttaa tulevia vanhempia tai lapsiperheitä toimimaan oikein koiran kanssa.
Lasten kasvuympäristöllä on suuri merkitys heidän maailmankuvansa kehitykselle. Läheinen suhde lemmikkiin voi auttaa rakentamaan pohjaa eläimistä, sekä välittämistä luonnosta laajemminkin. Se kasvattaa lapsen empatian lisäksi myös itsetuntoa.
Aikuisten vastuulla on opastaa lasta toimimaan oikein lemmikin kanssa. Ilmeiden ja eleiden oikea tulkinta on tärkeää, oikeastaan välttämätöntä, jos haluaa säästyä konflikteilta. Lemmikille on stressaavaa asua pikkulapsi perheessä, jossa ei ole opastettu lapsia toimimaan oikein lemmikin kanssa vaan luotetaan eläimen pitkäpinnaisuuteen. Jonain päivänä se pinna voikin katketa. Esimerkiksi inhottava epämukavuus tai kiputila voi aiheuttaa sen, että koira puraiseekin lasta. Kumpaa silloin torutaan?
Jos teillä on jo lapsi/lapsia niin aiheita on esim.
Mitä tulisi ottaa huomioon koiraa ostaessa? Miten ja mitä opetan lapsilleni koiran kanssa olemisesta ja leikkimisestä? Entä miten opetan koiraani olemaan oikein lasten kanssa? Koirien eleiden ja ilmeiden ymmärtäminen? Miten koira oikeastaan edes ajattelee? Sen ahdistuksen, stressin ja masennuksen merkkejä.
Tai jos teillä on jo koira/koiranpentu ja teille on syntymässä tai juuri syntynyt lapsi, niin aiheita on; Miten tutustuttaa koira vauvaan? Miten minun tulisi käyttäytyä koiran ja lapsen tutustuessa? Miten opettaa koira kulkemaan rattaiden kanssa? Koiran ilmeiden ja eleiden tunnistamista, sen ahdistuksen, stressin ja masennuksen merkkejä.
Suhde koiraan muodostuu lapselle syvällisemmäksi ja palkitsevammaksi, jos hänet jo konttausiässä tai taaperona opetetaan silittämään oikein koiraa ja jättämään koira rauhaan silloin kun se sitä tarvitsee. Lemmikin stressitaso pysyy matalempana ja se oppii pikku hiljaa luottamaan tuohon pieneen kaksijalkaiseen. Parhaimmillaan heistä tulee parhaimmat kaverit, joilla on ikuinen side toisiinsa.